Werken uitvoeren nabij een Fluxys-leiding

Fluxys komt de leiding gratis afpalen

 

Bel Fluxys uiterlijk 48 uur voordat de werken beginnen

Voordat de werken beginnen, moet een Fluxys-patrouilleur ter plaatse op de werf komen. Als aannemer dient u daartoe uiterlijk 48 uur voordat de werken beginnen contact op te nemen met de regionale Fluxys-exploitatiesector.

> Overzicht van de regionale exploitatiesectoren van Fluxys

De Fluxys-patrouilleur komt gratis ter plaatse

 • De patrouilleur duidt de ligging van de leiding aan met verf of met merkpaaltjes. 
 • Hij of zij overloopt samen met de werfleider of de graafmachinist de liggingsplannen van de leiding en de Fluxys-veiligheidsvoorschriften.
 • De patrouilleur stelt ook een verslag op met de afspraken die zijn gemaakt. De werfleider of de graafmachinist moet het document ondertekenen, net zoals de patrouilleur. Zo is er voor beide partijen een bewijs dat de regels zijn gevolgd.
 • Voorts is de patrouilleur aanwezig bij de volgende stappen en de delicate graafwerken in de directe nabijheid van de leiding.

 

Merkpaaltjes of markeringen die de patrouilleur heeft aangebracht, mogen in geen enkel geval worden verwijderd.

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

 • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

   

 • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

   

 • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.