Welzijn op het werk

Veiligheid zit in onze genen

Op de werkplek: blijven mikken op steeds minder arbeidsongevallen


Op vlak van arbeidsongevallen was 2016 was een atypisch jaar: ruim twee derde van de arbeidsongevallen was te wijten aan verplaatsingen met een bijzondere stijging in het percentage van letsels aan enkels en voeten tot gevolg. Er werd dan ook beslist om daar bijzondere aandacht aan te besteden in sensibiliseringsacties. Wel kende 2016 een ruime periode van 131 dagen zonder ongevallen met arbeidsongeschiktheid. Zowiezo wordt elk ongeval onderzocht en er worden maatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijk ongeval zich herhaalt.

 

 

Fluxys Belgium koepelt zijn acties om de preventie van ongevallen en incidenten op het werk te verbeteren in globale preventieplannen (GPP) op 5 jaar. Het nieuwe gevalideerde GPP 2017-2021 omvat projecten rond 7 centrale thema’s: psychosociale risico’s, veiligheidscultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur, binnenlandse verplaatsingen, welzijn en gezondheid, aanpassingen in functie van de wettelijke evoluties van de installaties, Safety Management System en industriële risico’s.

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.