U wilt een akte verlijden?

Surf naar KLIM en informeer de betrokkenen

Wettelijke erfdienstbaarheid

Als notaris begeleidt u koper en verkoper en moet u hen onder andere informeren over geldende erfdienstbaarheden. De aanwezigheid van een Fluxys-leiding gaat niet gepaard met de onteigening van de betrokken percelen, maar brengt een wettelijke erfdienstbaarheid van openbaar nut mee: in de nabijheid van een leiding is elke activiteit verboden die de aardgasvervoerinstallaties of de exploitatie ervan kan schaden. In die optiek is iedereen die werken wil uitvoeren in de nabijheid van aardgasvervoersinfrastructuur wettelijk verplicht om die werken vanaf de ontwerpfase aan Fluxys te melden. Daarnaast gelden ook specifieke beperkingen bij werken om minder dan 5 meter van de leiding.

Op de hoogte zijn dat een Fluxys-leiding door het perceel loopt, is niet alleen noodzakelijk omwille van de geldende erfdienstbaarheden, maar draagt ook bij tot de algemene veiligheid van de omgeving. De aanwezigheid van Fluxys-leidingen kan niet teruggevonden worden via het kadaster, maar wel via de website KLIM. 

 

KLIM: snel, eenvoudig en gratis

KLIM staat voor federaal Kabels en Leidingen Informatie Meldpunt. Via KLIM vraagt u info aan Fluxys, de andere leden van de Federatie van Transporteurs door middel van Pipeline (Fetrapi), elektriciteitstransmissienetbeheerder Elia, de andere kabel- en leidingbeheerders actief in het Vlaamse Gewest en de meeste andere kabel- en leidingbeheerders actief in het Waalse en het Brusselse Gewest. U kunt er uw administratie rond de wettelijke erfdienstbaarheid sterk mee vereenvoudigen en op een gebruiksvriendelijke manier uw informatieaanvraag indienen. Via het kadasternummer komt u te weten welke leidingen er in of in de buurt van het perceel liggen.

Hoe werkt het?

  • Als u een akte wil verlijden, kunt u via de site opzoeken of er Fluxys-leidingen in de buurt liggen. Surf naar https://www.klim-cicc.be, registreer u als gebruiker en kies de gebruikerscode en het paswoord, waarmee u zich vanaf uw volgend bezoek telkens kenbaar kan maken.
  • U geeft gemeente- en straatnaam in en het systeem toont u een kaart waarop u de geplande werkzone tekent. U kan ook een opzoeking doen via het kadasternummer. Daarna krijgt u van het systeem via mail de lijst van betrokken operatoren.
  • Het systeem verstuurt eveneens een e-mail naar de betrokken operatoren met de gegevens die u opgaf. Daarna ontvangt u van ons de nodige informatie.

 

 

Graag uw reactie: zo maken we KLIM beter

We willen KLIM nog gebruiksvriendelijker maken en zijn daarom sterk geïnteresseerd in de manier waarop u deze website ervaart. Hebt u positieve opmerkingen, kritische bedenkingen of suggesties: aarzel niet en mail ze naar contact@klim-cicc.be.

 

> Rechtstreeks naar de KLIM-website

KLIM-brochure 

 

 

 

> Back

Hulp bij het gebruik van zoekoperatoren

Gebruik “aanhalingstekens” om een reeks woorden of een zin in een welbepaalde volgorde te zoeken.

Booleaanse operatoren

U kan een groep woorden of een zin terugvinden door gebruik te maken van AND, OR, NOT: Booleaanse operatoren worden gebruikt om termen in het zoekveld te combineren.

 

  • AND: Alle gezochte termen moeten in het zoekresultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel AND Peer geeft resultaten waarin zowel het woord appel als het woord peer voorkomen.

     

  • OR:  Minstens één van de gezochte termen moet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel OR Peer geeft resultaten waarin ofwel het woord Appel, ofwel het woord Peer, ofwel beide woorden voorkomen.

     

  • NOT: De term die wordt voorafgegaan door NOT mag niet in het resultaat staan. Het resultaat van de zoekactie Appel NOT Peer geeft resultaten waarin het woord appel voorkomt, maar niet het woord Peer.